Regler för Blackjack

Ett av de enklaste casinospelen är Black Jack. Det har så enkla grundregler att vem som helst kan spela spelet. Det finns ett fåtal taktiker och strategier, men inte alls som i Poker och andra mer avancerade spel. Att lära sig Black Jack går snabbt och enkelt och det dröjer inte länge tills man behärskar spelet och kan börja spela för att ha chans på att vinna storvinsten. Ett annat spel med enkla regler och stora vinster är lotto.

Spelar mot dealern

I Black Jack så spelar man bara mot dealern, aldrig mot de andra spelarna. Det är bra för då behöver man aldrig bry sig om de andra spelarna, ifall de är bra eller dåliga, ifall de har tur eller otur. Black Jack är ett spel som mestadels beror på turen och slumpen. Man spelar Black Jack med en helt vanlig kortlek bestående av 52 kort. Spelet går ut på att nå poängsumman 21. Först delar dealern ut två stycken kort till varje spelare och även till sig själv. De kort man själv får ska man inte visa till någon annan. Dealerns kort är däremot öppna, vilket innebär att alla kan se dem. Därefter kommer dealern att erbjuda ett kort i taget tills man har nått poängsumman 21 eller tills man själv ber att få stanna. Man lägger alltså ihop kortens värde. Alla vanliga kort har sina vanliga värden. Kung, Dam och Knekt är samtliga värda 10. Ess kan vara antingen fjorton eller ett, beroende på vad som passar bäst i den aktuella spelomgången. Den som kommer närmast 21 av dealern och spelaren vinner. Men man får inte hamna över 21, då blir man tjock, och spelet är över.

Stanna eller ta ytterligare ett kort

Black Jack är ett spel som till största delen beror på turen och slumpen. Men det finns en sak man själv kan påverka och det är ifall man ska stanna eller om man ska ta ytterligare ett kort. Dealern har en specialregel - om han hamnar på 16 och under måste han ta ett kort till och om han hamnar på 17 och över måste han stanna. Om man får ett par i Black Jack så kan man använda sig av strategin split som innebär att man delar upp korten i två separata händer, vilket ökar insatsen, men fördubblar också vinstchanserna!