Ken Einiger - professionell blackjackspelare

Ken Einiger är en ganska ny bekantskap för de som har följt utvecklingen av legendariska blackjackspelare. Så sent som 2005 blev han "Blackjack World Champion" detta till trots att motstånden utgjordes an Stanford Wong och Rick Jensen. Det var närmast mirakulöst att han kunde vinna över dessa båda giganter i blackjackvärlden.

Hur blev det så?

Einiger började spela blackjack som mycket ung, först som ett tidsfördriv men med tiden något mer, ett stort intresse som övergick i en karriär som spelare. Det var i början av 90-talet som karriären började ta form och i december 1991 tog Einiger en femteplacering under en stor blackjackturnering på Riviera Casino i Las Vegas.

Efter ett decennium kom belöningen

Einiger kämpade på och 2003 flyttade han till spelstaden Las Vegas och väl där blev hans spelande ett heltidsjobb. Han hade spelat i över 12 år så nu skulle han satsa fullt ut. Han lyckades vinna fyra turneringar under 2004 och 2005, det var på så sätt han utnämndes till "Blackjack World Champion" i World Series of Blackjack.

Hans strategi är mycket enkel

Alla toppspelare har egna strategier i blackjack och så även Einiger. Många har frågat honom hur han har betett sig för att komma dit han är. Hans strategi är enligt egen utsago mycket enkel, han gör små satsningar i början av varje spel och satsar sedan mer alltefter. Han har även koll på hur många marker de andra spelarna runt bordet har kvar.

Man kan inte komma så långt inom blackjack endast med denna strategi. Nej det finns naturligtvis mer bakom framgångarna. Einiger har inga hemligheter då det gäller hans spelstrategier utan han delar friskt med sig av sina tankar i sin bok "Play to Win". Förutom hans tankar om spelstrategier så handlar boken om blackjackturneringar och var man kan hitta de bästa.

Einiger undervisar

Har man råd kan man ta privatlektioner i blackjack av Ken Einiger. Han reser runt och träffar elever runt om i USA. Han lär ut allt som finns att lära sig om blackjack. På sitt ödmjuka sätt påstår Einiger att hans framgångar mest beror på tur. Frågan är hur han lär ut det?